Portakalların kabuklarını rendenin ince tarafıyla derin bir kasenin içine rendeleyin. Rendelenmiş portakalları kenara ayırın.
İçerisine 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyin ve parmak uçlarınızla şeker ve kabukları iyice yoğurun. Böylece portakal kabukları hafif acı tadından arınmış olacak.
Daha sonra portakal kabuklarını suyun altında yıkayıp süzün.
Kabuğu rendelenmiş portakalların geri kalan kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.
Derin bir tencerenin içine portakalları ekleyin ve altını orta ateşe yakın.
İçerisine yıkadığınız portakal kabuklarını da ekleyin. Şekerini de ilave edin. Tarçın ve karanfili de ekleyin. Üzerlerine suyu dökün ve karıştırın.
Peltenin suyu kaynayınca altını kapatın ve nişastayı ilave edin. Çırpma teliyle iyice çırpın.
Sıvının içerisinden karanfilleri çıkartın.
Mutfak robotunun içine portakallı sıvıyı doldurun ve çekerek püre haline getirin.
Bir kasenin içerisine süzerek pelteyi aktarın.
Süzdüğünüz pelteyi servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerini streç film ile kaplayıp buzdolabında 40 dakika kadar soğutun.
Servis ederken üzerine lime (misket limonu) kabuğu rendeleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder