10 Ağustos 2020 Pazartesi

Keto Bardak Ekmek / Keto Mug Bread

 


Merhaba sevgili romalılar ;p

1 yemek kaşığı tereyağı

75 gr badem unu

1 yumurta

1/2 çay kaşığı kabartma tozu

1 tutam tuz


Önce tereyağını mug yani bardağımıza koyuyoruz. Mikrodalgada yaklaşık 15 saniye ya da eriyene kadar döndürüyoruz. Eriyen yağı brdğın içinde her yere gelmesine özen gösteriyoruz. Bir nevi bardapın içini sıvıyoruz.

Tüm malzemeleri kupamızın içine alıyoruz ve soft bir kıvama gelene kadar karıştırıyoruz. Ben çatalla yapıyorum. Mikrodalgayı en yüksek ayara alıp kupayı koyuyoruz, 90 saniye pişiriyoruz. 2 dakika soğumsu için bekliyoruz ve kupa ekmeğimiz hazır. Afiyet olsun. 


besin değerleri;

408 kalori 14.5 g protein; 9.8 g karbonhidrat; 194.2 mg yağ; 542.2 mg tuz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder